Johan vd Wielen

Johan vd Wielen

'Anderen laten ervaren wat ik ervaar'

“Mijn wens en drijfveer is het belang en kwetsbaarheid van de natuur vast te leggen, anderen te laten ervaren wat ik ervaar en mensen enthousiast te maken en te inspireren over wat mij elke dag weer verbaast.”

Johan liet ons zien hoe mooi de natuur is, gewoon bij ons om de hoek. Je kan in Nederland elke 20 minuten een nieuw landschap verwachten, wat echt prachtig is, en dat maakt dit land ontzettend fotogeniek!

Binnen de natuurfotografie heeft Johan zich gespecialiseerd in landschapsfotografie, macrofotografie en nachtfotografie. Zijn werkterrein strekt zich uit van de Utrechtse Heuvelrug, via de Waddeneilanden tot aan het hoge Noorden waar hij in Finland en Noorwegen op zoek gaat de indrukwekkende en vaak nog onbedorven natuur, van beren en veelvraten tot aan het mysterieuze noorderlicht (en soms zelfs ook in Groenland).

Toen het merk IRIX in 2016 ten tonele kwam stond Johan snel vooraan om dit rectilinear objectief flink te testen, en schreef een review van 14 kantjes. Sindsdien heeft Johan allerlei avonturen beleefd met onze artikelen, en geeft hij met regelmaat zijn (ongezouten) mening over nieuwtjes.

johanvanderwielen.nl
s c r o l l o m t e o n t d e k k e n s c r o l l o m t e o n t d e k k e n