Review AD300 PRO

Review AD300 PRO

Review AD300 PRO

Review van José Lugtenberg

Als portretfotograaf wil ik zo min mogelijk met de instellingen van de belichting bezig zijn en mij zoveel mogelijk op het model focussen. Ik vind het daarom belangrijk dat een flitser makkelijk in gebruik is en het licht goed te sturen valt. Sinds een aantal maanden werk ik met de Godox V1 en het gebruikersgemak van deze flitser bevalt mij zeer goed. Na mij verdiept te hebben in de AD300 pro was ik benieuwd of deze ook aan mijn verwachtingen voldoet...

Review AD300 PRO

Strak en compact design

De trigger

De flitser is gemakkelijk te verbinden met de Godox X PRO trigger. De flitser is te bevestigen op de flitsschoen van de camera en is aan te sturen tot vijf flitsgroepen, waardoor het aansturen van meerdere flitsers gemakkelijk wordt

Het instellicht

De flitser beschikt over een tweekleurige instellamp, waardoor de kleurtemperatuur aangepast kan worden van 3000K tot 6000K.De lamp is daarom niet alleen te gebruiken als flitser, maar ook als videolamp. Daarnaast is het instellicht qua intensiteit aan te passen. Door het instellicht op volvermogen te zetten is de lamp bijvoorbeeld te gebruiken als continuelicht, zoals hieronder uitgelegd wordt.

Review AD300 PRO

Meteen aan de slag kunnen

Tijdens de shoot met model Suzanne Engel heb ik de Flitser in gebruik genomen. In praktijk merk je meteen dat de flitser erg fijn in gebruik is. Het is een compacte, maar krachtige flitser. Het menu is duidelijk en is zonder de handleiding te lezen te gebruiken. Als portretfotograaf is dit voor mij een pre, ik wil meteen aan de slag kunnen. Het aansturen via de Godox X PRO trigger gaat gemakkelijk en ook het koppelen van meerdere flitsers is in een handomdraai gebeurd, waardoor je het contact met het model kan behouden. De flitser is krachtig en snel. Binnen 0.01 tot 1.5 seconden klaar voor het volgende shot. De accu heeft een duur van circa 300 flitsen en kan daardoor lang mee. De accu is verwisselbaar, waardoor je met een extra accu ook langere shoots kunt doen.

s c r o l l o m t e o n t d e k k e n s c r o l l o m t e o n t d e k k e n