Camera trolleys

Camera trolleys

Camera trolleys

In het algemeen,

Past er meer in koffers dan in rugzakken, en houden ze je spullen super veilig. Tunisian Air liet mijn koffer vallen toen hij in het vliegtuig werd geladen, en ik keek van een afstandje toe toen hij van de band viel. De hoek van mijn koffer is nog steeds beschadigd, maar gelukkig was er geen schade aan de Zeiss CP2 lens set die er veilig in zat, dus hij heeft zijn werk gedaan.

Camera trolleys

Het rollen van een koffer

Het verschil

De twee duidelijkste verschillen tussen rugzakken en (flight)cases zijn het buitenmateriaal en de manier waarop je de spullen vervoert. Een koffer rollen in een luchthaven is geweldig, en scheelt gewicht op je schouders. Maar als je door minder goed geplaveide straten moet zwerven, kan een andere draagoplossing de voorkeur geven. Sommige merken hebben rugzak banden voor hun rollers, wat in bepaalde situaties geweldig kan zijn. Je wilt geen 50 kg aan spullen dragen over een strand van 2 km.

Camera trolleys

7 Nanuk 935

Beschermtas op wielen | €259 / $224

Nanuk (uitgesproken als na-nuuk) bouwt haar koffers voor onvergeeflijke omgevingen, en beschermt je essentials tijdens het fotograferen op set of onderweg. Hun koffers zijn in populariteit gestegen, terwijl ze hevige concurrentie ondervinden van PeliCase. Nanuk lijkt de overhand te hebben als het gaat om cameratassen, met brede kleurstellingen, inzetstukken en aangepaste opties.

Kenmerken

 • Plet, stof en waterdicht
 • Polyurethaan wielen
 • Levenslange garantie
 • Afmetingen: 52,1 x 28,7 x 19,1cm (55,9cm 35,6cm 22,9cm)
 • Gewicht: 5kg
 • Luchtvaartmaatschappij check-in goedgekeurd
 • Verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren

Toegankelijkheid tot de camera

Het deksel opent naar een systematisch, goed georganiseerd compartiment van 52,1 x 28,7 x 19,1 cm voor uw spullen, beschermd door Nanuks vergrendelingssysteem.

Camera trolleys

8 Manfrotto Pro Light Reloader

Switch-55 Backpack/Roller | €419 / $429

Mijn eerste statief was een Manfrotto, een 055XPROB die ik vaak overwoog te vervangen, maar nooit leek te vervangen. In de loop der jaren heb ik Manfrotto leren kennen als een betrouwbare leverancier van, nou ja, bijna elk camera-accessoire dat ik kan bedenken. Ik was misschien huiverig dat een 'accessoirefabrikant' een rugzak zou maken, maar ik had het helemaal mis.

Ik heb altijd gedroomd van een manier om mijn flightcases comfortabel te dragen, en Manfrotto levert met dit hybride systeem. De Manfrotto Pro Light Reloader Switch-55 is een goed ontworpen rollende rugzak hybride, met toegevoegde functies die je zou verwachten van een roller / koffer. Er passen comfortabel twee camerabody's in, naast een grote verscheidenheid aan accessoires, lenzen, batterijen, enz. Daarnaast kun je er een 15-inch laptop en een tablet in kwijt.

Wil je naar de volledige review springen die we eerder deden? Klik hier (link: https://www.diyphotography.net/i-found-the-perfect-roller-backpack-hybrid-the-manfrotto-reloader-pro-switch-55/)

Kenmerken:

 • 2-in-1 roltas plus camerarugzak hybride
 • Sterke, lichtgewicht constructie voor langdurige prestaties
 • Interne afmetingen: 32 x 18 x 47 cm (extern: 35,5 x 23 x 55 cm)
 • Gewicht: 4 kg
 • Geschikt voor internationale handbagage

Toegankelijkheid tot de camera

Ik zie mezelf deze tas al rondrollen met een grote glimlach op mijn gezicht, hem openmaken en meteen zien wat ik allemaal heb meegenomen.

Bonus sectie - De camera wagen

Een goede camerawagen is volledig inklapbaar, volledig verstelbaar en zonder gereedschap. Hij kan worden ingeklapt tot een compact formaat dat in de auto past, met de wielen erin verstopt. Een camerawagen dient niet alleen als de monstertruck die je materiaal verplaatst, het is tegelijkertijd een houvast voor je crew en een zichtbare plek op locatie of set.

Een kar vervoert je materiaal veilig naar je werklocatie, bij aankomst biedt het een werkhoge, schone werkruimte die na de opname mooi opgevouwen kan worden in je auto. Het gerucht gaat dat sommige doorgewinterde gebruikers het in minder dan 60 seconden kunnen opzetten (link: https://youtu.be/1cJRe0pDjUE ).

Zelfs met een slider van 120 cm ben ik als camera-assistent in staat geweest deze Gargantuas in de meeste krappe ruimtes en liften te rijden en mijn materiaal naar de bovenste verdiepingen te vervoeren.

Camera trolleys

9 Bonus item

Adicam Standaard Camerakar €1100 $1200

De Adicam is misschien een minder bekende speler in de wereld van de camerakarren, maar hij heeft de afgelopen jaren zeker zijn strepen verdiend in de capabele handen van veel aspirant content creators. Deze karren zijn compacte, verplaatsbare en volledig aanpasbare werkplekken op locatie. Als je de juiste auto hebt, rijdt hij er zo in, zonder dat je hem zelfs maar hoeft in te klappen. Zijn redelijk gewicht van 38 kilo klinkt misschien niet uitnodigend, maar wat als ik je vertel dat je er tot 200kg aan spullen op kunt vervoeren? Ik heb ooit 80 kg in een camerarugzak vervoerd, maar zal die stunt nooit herhalen.

Kenmerken:

 • Opvouwbaar dubbeldeks model
 • Lichtgewicht aluminium (38kg, zonder accessoires)
 • Draagvermogen van max 200kg
 • Afmetingen opgevouwen kar: 175mm x 630mm x 1045mm
 • Afmetingen gemonteerde wagen: hoogte 1025mm x breedte 630mm x lengte 1045mm
 • 9″ Pneumatische wielen met twee remmen

Toegankelijkheid tot de camera

If I could, I’d always have a camera cart with me. The easily and clearly accessible, well organized shelves are a great and safe way to store, clean, and prep your gear. Optional, though more expensive, cart accessories make it even easier to store cables, light stands, video tripod-heads and gimbals.

Als het kon, had ik altijd een camerawagen bij me. De gemakkelijk en duidelijk toegankelijke, goed georganiseerde schappen zijn een geweldige en veilige manier om je uitrusting op te bergen, schoon te maken en voor te bereiden. Optionele, maar duurdere, accessoires maken het nog makkelijker om kabels, lichtstatieven, videostatiefkoppen en gimbals op te bergen.

Camera trolleys

Waar je op moet letten...

...Wanneer je een tas koopt

Of het nu uw eerste, tweede of mogelijk de volgende tas is die u koopt, het zal geen gemakkelijke keuze zijn. Maar hier zijn enkele dingen die u zich kunt afvragen om u te helpen bij deze beslissing:

* Wat wil ik meenemen - waar moet het in passen, en als dat van dag tot dag verandert, moet mijn tas dan mee kunnen veranderen?

* In welke situaties / omstandigheden wil ik mijn tas meenemen - all weather, vliegtuig, of meestal achterin de auto?

* Wat ben ik bereid uit te geven? - veel tassen worden geleverd met 10, 20 of zelfs levenslange garantie. Is dit iets wat je interesseert, maakt dit het makkelijker om voor een iets duurdere optie te gaan? Dit valt samen met "hoe lang wil ik dat mijn tas meegaat?.

* Hoe is de ergonomie? Misschien wel de belangrijkste van allemaal; ga naar een winkel of misschien een vriend die de tas heeft die je zoekt, en pas hem. Ik heb winkels gezien waar ze gewichten op camera-plus-accessoires formaat hebben, zodat je de tas kunt passen met wat gewicht erin. Een andere, meer eenvoudige optie is om je spullen mee te nemen naar een winkel en te kijken of alles past.

* Wat zal mijn toekomst brengen? Nee, ik bedoel niet "zal ik mooi zijn, zal ik rijk zijn?", maar als je op het punt staat een behoorlijk groot, zwaar statief aan te schaffen of je lenzenpakket wilt uitbreiden, is het misschien verstandig om aan de toekomst te denken als je een tas koopt.

* Hoe vaak zal ik hem gebruiken - dit lijkt stom, maar een fotograaf die in een studio werkt, heeft misschien geen outdoor-camerarugzak van 60 liter nodig, en is misschien tevreden met een trolley en een dagrugzak. Denk na over het soort opnamen dat u in de nabije toekomst gaat maken en denk na: heeft deze tas de functies die ik daarvoor nodig heb? Neem je dezelfde tas mee voor een weekendje weg naar het buitenland? Zo ja, overweeg dan iets dat je kunt aanpassen.

* Wordt het geleverd met een Camera Cube / ICU of moet ik die apart kopen? De aanschaf van optionele, maar zeer noodzakelijke onderdelen voor uw tas kan snel duur worden. Controleer of de tas wordt geleverd met een regenhoes, en kijk wat een camera cube u kan kosten. Een tweede cube voor bijvoorbeeld flitser accessoires naast een cube voor bijvoorbeeld een drone set kan echter geweldig zijn, en bespaart u een hoop gedoe met het opnieuw inpakken van uw tas.

* Toegankelijkheid is iets om rekening mee te houden. Als je gewoon je spullen van A naar B brengt, heb je geen snelle toegang tot de camera nodig. Als je gewoon van je huis naar de auto naar de studio gaat, heb je misschien geen handige H2O blaas of IcePick mounts nodig.

Camera trolleys

Ender

Een gelukkige creator

No two photographers nor gear-needs are the same. I’m happy to see a lot of different options in backpacks across the field, both in terms of specs, colorways and even environmental choices. Though the market seems saturated in carry solutions, there are always companies who come up with amazing new features, designs and innovations.

Getting a bag that suits your creative needs will make you a happy creator. When I secured my first serious gig, I got myself a brand new hard-case, which was a horrible thing to lug to the other side of an unknown city, by foot. Knowing what gear to bring, and what to leave at home is a whole other skill.

s c r o l l o m t e o n t d e k k e n s c r o l l o m t e o n t d e k k e n