Waar voor je geld met deze cameratassen - Deel 1

Waar voor je geld met deze cameratassen - Deel 1

Waar voor je geld met deze cameratassen - Deel 1

Geen zorgen, we've got you covered!

Ik kan de meest benodigde en gekochte camera-accessoires voor beginnende fotografen of beginnende hobby fotografen en filmmakers op drie vingers natellen. De eerste is nogal voor de hand liggend: de camera zelf - waarschijnlijk met een kit lens. Een statief is de tweede. En een tas komt op de derde plaats; een rugzak, of iets om je nieuwe camera te beschermen en te dragen. Je hebt net een paar honderd uitgegeven aan een camera, dus een beschermende tas die je spullen vervoert is niet het eerste waar je helemaal aan denkt. Deze wijsheid ontwikkelt zich nadat u veel tijd met uw gear heeft doorgebracht.

Misschien bekijkt u de reviews van tassen nadat u een tweede lens, een statief of een flitsset hebt aangeschaft. Opeens lijkt uw eerste tas kleiner te worden, en bent u klaar om over te stappen.

Waar voor je geld met deze cameratassen - Deel 1

Je toekomstige uitrusting voorspellen

Volledige review

Om volledig te begrijpen wat je in een tas moet zoeken, moet je je uitrusting leren kennen, en je toekomstige uitrusting voorspellen. Zelfs voor doorgewinterde fotografen is het een uitdaging om de juiste tas te kiezen; "past mijn 500mm lens erin?". "Kan ik deze meenemen als handbagage? "Is deze tas diep genoeg voor een battery-grip?" En de minder voor de hand liggende vragen duiken ook op: "Moet het cameravak toegankelijk zijn via de voorkant, of de achterkant?" "Wil ik een tas om spullen van A naar B te brengen, of wil ik hem meenemen op een weekendje weg?"

Geen paniek, we've got you covered. In deze volledige review bekijken we negen hedendaagse rugzakken, carry-alls en andere eenheden om je spullen te beschermen en te vervoeren. We beoordelen ze op de volgende aspecten: bescherming, bouwkwaliteit, gewichtsverdeling, ruimte, toegankelijkheid voor camera's, uiterlijk en comfort.

Een goede tas

Sommige tassen lijken misschien duur, maar ze houden je spullen misschien wel veiliger dan de goedkopere. En tegelijkertijd kan een duurdere tas je rug redden, dus het is vaak de moeite waard om hier wat extra geld uit te geven. De juiste tas kan zelfs voorkomen dat u drie of vier keer heen en weer moet lopen naar uw auto, wat kostbare tijd en energie is die u liever besteedt aan een gesprek met uw klant, het opzetten van een installatie of het halen van een drankje (geen grap, blijf gehydrateerd).

Als je honderden uitgeeft aan een camera, waarom zou je dan het minimum uitgeven om je apparatuur te beschermen en te verplaatsen? Een goede tas is essentieel voor je shoot, wat die shoot ook mag zijn.

Waar voor je geld met deze cameratassen - Deel 1

Het juiste advies

Mijn eerste tas

Tassen en koffers zien er misschien allemaal hetzelfde uit, maar net als bij camera's is het met het juiste advies tegenwoordig vrij moeilijk om een slecht exemplaar te kopen (behalve misschien voor deze camera) (Link: shorturl.at/iHI49 ). De meeste tassen hebben alle standaardfuncties, zoals laptopsleeves, goede cameravulling, enz. Wat onderscheidt een goede cameratas dan?

Mijn allereerste echte rugzak was een Naneu Pro Military Ops Bravo (link: https://www.bhphotovideo.com/c/product/531470-REG/Naneu_Pro_BRVBK_Military_Ops_Bravo_Backpack.html) - een zwaar gevoerde, militair ogende rugzak met toegang aan de achterkant. In het begin leek het een goede rugzak; hij was ongeveer de juiste prijs, hij had felgekleurde verdelers die het vinden van mijn spullen in het donker een stuk gemakkelijker maakten en er zat een regenhoes bij - klinkt goed, toch? Het was verre van ideaal. Door zijn doos vorm brak mijn rug toen ik er vijf weken mee sjouwde, en de toegankelijkheid was gewoon onhandig.

Vandaag, minstens een dozijn rugzakken, koffers en jaren ervaring verder, kan ik wat licht werpen op wat ik zou zoeken in een goede cameratas.

Sectie 1 Rugzakken

Een rugzak is misschien het eerste waar je aan denkt als je iets zoekt om je camera in mee te nemen of op te bergen, en daar is een goede reden voor. Rugzakken zijn betaalbaar, gemakkelijk te gebruiken en een gevestigde waarde voor fotografen en filmmakers. Koffers, draagdoeken en boodschappentassen hebben allemaal een rare gewichtsverdeling die mijn rug - en dus mijn chiropractor, sorry kerel - aan het huilen zou maken.

Dus wat moet je specifiek in een rugzak zoeken? Naast een goede gewichtsverdeling moet een rugzak comfortabel zijn en de juiste hoeveelheid spullen op de juiste plaats passen. Laten we enkele opties bekijken:

Waar voor je geld met deze cameratassen - Deel 1

1 F-STOP reis en avontuur camera rugzak

- Tilopa (50L Magma kleur) | Essentials Bundel €499 / $499

F-Stop tassen werken met aangepaste Internal Camera Units, kortweg ICU. Dit merk was de eerste die deze volledig ontwikkelde tot een goed werkend systeem, iets wat tegenwoordig veel navolging (en perfectionering) vindt bij de concurrentie. Je koopt een leeg omhulsel, en krijgt daar apart het cameravak bij dat aan je wensen voldoet. F-Stop levert ook bundels voor avontuurlijke fotografen, met verschillende maten cameravakken, accessoire banden en regenhoezen.

Met een F-Stop tas kun je beslissen of je je tas tot de nok toe wilt vullen met een XL Pro ICU, of met een Slope Medium, zodat je naast je hardware nog wat extra sokken, shirts en thermals kwijt kunt. De vrijheid om te kiezen als maker is geweldig, waardoor deze tassen zeer populair zijn bij alle soorten makers. Je kunt er een volledige wildlife set in kwijt, en een tent en een slaapzak, of je kunt er een RED Cine camera set in kwijt - geen probleem. Deze tassen worden geadverteerd voor de outdoor fotograaf, hoewel ik er regelmatig fotografen in de studio mee zie.

Lastig

Deze bijzondere tas is een lastige om mee te beginnen; de kleurstelling is van mijlenver herkenbaar, iets waar ik persoonlijk dol op ben. Mijn favoriete deel van deze kleur is dat niemand er per ongeluk op zal stappen in een donkere omgeving. Helaas deelt niet iedereen mijn passie voor deze heldere esthetiek.

Kenmerken

 • 50L, drie kleuren; Magma, Cypress Green, Antraciet
 • Gewicht: 1.93kg
 • Afmetingen: 28,4 diepte x 34,8 breedte x 62,3 cm
 • Aluminium binnenframe
 • DuraDiamond 315D HT milieuvriendelijke Nylon Ripstop, met extra sterke versterking op belangrijke plaatsen

Toegankelijkheid van de camera; de camera-uitrusting is toegankelijk via het achterpaneel. Bovenste opening biedt toegang tot de binnenkant van de rugzak of een "hatchbacked" Camera Bag Insert (apart verkrijgbaar).

Waar voor je geld met deze cameratassen - Deel 1

2 WANDRD PRVKE 21L Zwart

Fotobundel V3 €255 / $318

WANDRD is een relatief nieuwe speler in het fotografie-spel. Na jaren worstelen met het vinden van de beste rugzak, besloten de WANDRD broers om hun eigen rugzak te gaan ontwikkelen. Door de wereld rond te reizen, de beschikbare opties op de markt te bekijken, naar al hun vrienden te luisteren en hun behoeften te horen, baanden ze zich een weg in de wereld van ontwerp en productie.

Op dit moment hebben ze een stevige voet in het spel en produceren ze een van mijn favoriete ontwerpen voor een rugzak.

De PRVKE (spreek uit: provoke) heeft vele updates gehad, waarbij geluisterd is naar feedback van gebruikers, en waardoor ritsen, zakjes en de Camera Cube Dividers zijn aangepast. De laatstgenoemde zijn niet noodzakelijkerwijs naar mijn smaak, want de oorspronkelijke waren de enige die stevige maar knusse, compacte verdelers maakten - iets waar ik van hield. Je kunt je voorstellen dat elke cm telt in een 21L tas, dus ik was er kapot van toen ik hoorde dat de V3 update nieuwe Cubes had, met dikkere verdelers. Mijn spullen zijn nu tenminste supergoed beschermd.

De PRVKE is voor de dagelijkse gebruiker, de reiziger en de fotograaf die kwaliteit, functie en stijl belangrijk vindt. Ook deze tassen komen naakt, en hebben een Camera Cube (alle merken verzinnen hun eigen naam voor deze dingen, maar camera cube klinkt het meest rechttoe rechtaan) nodig om je spullen te beschermen. De Camera Cubes met aanpasbare bescherming geven je de flexibiliteit om je cameratas naadloos om te zetten in een reis- of alledaagse tas. Deze rugzakken hebben genoeg ruimte voor je lunch, kleding, tablet en wat je nog meer nodig hebt, naast je camera gerelateerde spullen. Het leuke van de V3 update is dat er nu optionele 'full size' Camera Cubes beschikbaar zijn, die de hele tas bedekken, zodat je veel extra spullen kunt meenemen in vergelijking met de standaard Cube.

Kenmerken

 • 21L - maar er past verrassend veel in voor zo'n kleine tas
 • Verkrijgbaar in 11-41L, in 4 kleuren (Blauw, Groen, Zwart en limited edition Grijs)
 • Afmetingen: 43 X 28 X 17cm - voeg een extra 5L toe wanneer de roll top volledig is uitgeschoven
 • Gewicht: 1.3 kg
 • Geïntegreerde SD-kaart organisatie - waarin ook batterijen of andere kleine accessoires passen
 • Waterdicht zeildoek en Robic 1680D Ballistic Nylon met weerbestendige ritsen
 • Levenslange garantie

Camera toegankelijkheid;

Clamshell opening. Geen liefhebber van schelpdieren? Top, deze functie heeft niets te maken met mosselen - gewoon snelle en gemakkelijke toegang tot al uw spullen voor snel en gemakkelijk inpakken. Is dat niet snel en gemakkelijk? Plus een QuickDraw Side Access; met je camera of een burrito slechts een paar seconden verwijderd, mis je nooit meer een foto of een snack.

Waar voor je geld met deze cameratassen - Deel 1

3 LOWEPRO PROTACTIC 450 AW II

€179 / $175

Als ik aan camerarugzakken denk, schiet mij dit type te binnen. Een stevige, zwarte rugzak met toegang tot de camera aan alle kanten, een laptop sleeve en een verharde bovenkant. Mijn voorkeur voor de ProTactic is niet verwonderlijk, want deze tas maakt al jaren deel uit van het Lowepro assortiment. En met reden. Hij voldoet aan de meeste eisen van veel fotografen; er past een grote hoeveelheid spullen in, hij heeft een laptophoes, bevestigt statieven en accessoires aan de buitenkant, en is niet duur.

Kenmerken

 • 25L full size rugtoegang
 • Gewicht: 2.84 kg
 • Externe afmetingen: 36 x 22 x 52 cm (intern: 30 x 16 x 44 cm)
 • Snelle toegang tot de camera aan de zijkant
 • Verharde bovenkant
 • Geschikt voor een 15" laptop
 • Afneembare heupriem

Toegankelijkheid van de camera: 4-punts toegang zodat u snel en gemakkelijk bij de spullen kunt, met uw rugzak op één schouder (afhankelijk van uw indeling). De tas heeft ook een FormShell-gevormde, turret loading top en grote opening aan de achterkant naar de volledige binnenkant.

Waar voor je geld met deze cameratassen - Deel 1

4 Morally Toxic Valkyrie 20L

£259,99 (ongeveer € 312 / $ 350)

Het merk Morally Toxic is onderdeel van het Britse bedrijf 3 Legged Thing; bekend om gedurfde ontwerpen, geweldige stijl en geweldige statieven. Dit merk biedt een andere kijk op een soms - en vaak!- saaie fotografie- en videoscene. Sommige mensen zijn graag anders, sommige merken ook. Ik hou van hun producten en hun houding, maar het is misschien niet voor iedereen weggelegd. De Valkyrie tas wordt omschreven als de ultieme camerarugzak voor fotografen die genoeg hebben van gewone, zakelijk ogende cameratassen. Geen twee tassen zijn precies hetzelfde, en met deze rugzak val je zeker op.

Kenmerken;

 • 20L - Medium (groot verkrijgbaar, 25L)
 • 3 kleuren: ONYX, EMERALD, SAPPHIRE
 • Afmetingen: 44 x 33 x 19 cm (42 x 28 x 12 cm)
 • Gewicht: 1.6kg
 • Dry-Pocket
 • Afneembare geheugenkaart portemonnee

Toegankelijkheid van de camera

De tas ritst aan de voorkant open, en de buitenkant vouwt helemaal open voor volledige toegang tot de uitrusting. De tas heeft ook twee verschillende ritsen aan de zijkant en een "Frog Pocket". Dit is een waterbestendig, afgesloten compartiment, toegankelijk vanaf de buitenkant van de tas. Gebruik het om natte voorwerpen veilig op te bergen, weg van uw waardevolle elektronica, of in echt slecht weer, berg uw camera veilig op.

Waar voor je geld met deze cameratassen - Deel 1

5 Lowepro

PhotoSport BP 24L AW III Photo Backpack €239 / $229

Terwijl sommige tassen concurreren om de meeste spullen, lijkt deze tas meer te proberen een wandel- en dagtas te zijn dan een cameradrager. In deze geweldig uitziende, comfortabele rugzak past een full frame camera met bevestigde 24-70mm, plus misschien één extra lens. Daarnaast is er ruimte voor ongeveer 19 liter aan andere accessoires zoals filters en batterijen, of niet-camera-apparatuur. De tas is niet voorzien van een tablet- of laptophoes, dus houd daar rekening mee als dat voor jou een doorslaggevende factor is.

Lowepro stelt dat hun nieuwste PhotoSport BP gemaakt is van 75% gerecyclede stoffen. Dit staat misschien niet bovenaan je prioriteitenlijstje, maar ik kan zeker heel wat fotografen bedenken die echt geven om hun voetafdruk en de omgeving die vaak hun onderwerp is.

Om eerlijk te zijn denk ik dat het idee om (ten minste gedeeltelijk) gerecycleerde materialen te gebruiken een standaard zou moeten zijn voor de wereld waarin we nu leven.

Kenmerken

 • 24L, in zwart/blauw of zwart/grijs
 • 75% gerecycleerde stoffen; bonuspunten hier
 • Externe afmetingen: 27 x 22 x 50 cm
 • Afmetingen cameravak: 18 x 10 x 23 cm
 • Gewicht: 1,5 kg
 • Riemsysteem ontworpen voor meerdere camera-draagconfiguraties
 • 3-liter hydratatie vak

Toegankelijkheid van de camera

Deze allround fotorugzak voor dagwandelingen en avontuurlijke reizen heeft zijdelingse toegang tot de camera met geïntegreerde, verwijderbare GearUp camera insert. Deze tas is niet alleen een rugzak, maar ook een cameradraagsysteem: met de meegeleverde handige riemen kunt u de camera op de borstbanden van de tas dragen, of u kunt de verwijderbare camera-insert op de heupbanden dragen.

Waar voor je geld met deze cameratassen - Deel 1

6 Peak Design Everyday

Rugzak 20L v2

€269 /$259

Peak Design is begonnen als een zeer gedreven team, dat geweldige camera-accessoires maakt met hoge kwaliteitsnormen. Het is te verwachten dat hun tassen met een soortgelijke passie zijn ontwikkeld; met liefde, enthousiasme, een groot oog voor design en een oor voor de gebruikers.

Hun stijlvolle cameratassen waren meteen een hit en zijn zeker het bekijken waard.

De 20L Everyday rugzak is, zonder geheimen, een compacte alledaagse rugzak. Hoewel hij ontworpen is om snel te kunnen pakken en schieten, had ik moeite om mijn spullen in het unieke ontwerp te passen. Ik had het gevoel dat de helft van de spullen die ik wilde meenemen er niet in pasten.

Kenmerken

 • 20L Fotografierugzak
 • 4 kleurstellingen: Zwart, Charcoal, Midnight, Ash
 • Gemaakt van gedeeltelijk gerecycled materiaal
 • Uniek origami-stijl FlexFold divider ontwerp, dat geweldig is wanneer het op zijn plaats zit, maar het aanpassen ervan vergt enige tijd en vaardigheid.

Toegankelijkheid van de camera

Deze iconische, bekroonde rugzak heeft een snelle, veilige, met één hand te openen bovenkant via MagLatch hardware, en dubbele zijtoegang via #8 weerbestendige, extra duurzame ritsen.

En hoe zit het met de rolkoffers en kisten?

Lees meer in deel 2 van deze blog.

s c r o l l o m t e o n t d e k k e n s c r o l l o m t e o n t d e k k e n