• Bathoorn 4B 9411 SE Beilen
  • +31 (0)593 - 746010

Irix lanceert 11mm f/4 lens

Irix lanceert 11mm f/4 lens

Productrelease: Irix 11mm f/4 lens

TH Swiss heeft de officiële lancering van hun nieuwe lensmodel - de Irix 11mm f/4 - aangekondigd. Deze nieuwe lens zal voor het eerst voor fotografen te koop zijn op de The Photography Show in Birmingham, die plaatsvindt tussen 18-21 maart. Net als de Irix 15mm f/2.4 is het een rectilineaire, manueel instelbare ultra-groothoeklens voor DSLR cameras, maar ditmaal met een nóg grotere kijkhoek.

Ingenieuze functionaliteit van de Irix 11mm f/4

Irix voegt een nieuwe lens toe aan het assortiment: een lens met een brandpuntsafstand van 11mm en diafragma f/4. Net als in het interieur van de Irix 15mm-lenzen is in de nieuwe 11mm lens dezelfde beproefde en zeer gewaardeerde technologische functies toegepast, zoals het handige focus-lockmechanisme, het vernuftige oneindigheid-kliksysteem en de gebruiksvriendelijke intuïtief instelbare hyperfocaal-schaal. Daarnaast komt ook de gelatinefilter-houder terug op de Irix 11mm f/4.

Kies je uitvoering

Net als de voorgaande 15mm-lens komt de Irix 11mm uit in twee versies: de Firefly en de Blackstone. De Firefly vormt de standaard versie; met een body gemaakt van lichtgewicht composiet die voorzien is van een rubberen antislip-ring en duidelijke, gedrukte markeringen.
Daarnaast komt er een premium-versie uit: de Blackstone; die, uitgerust met zijn duurzame aluminium en magnesium body, een waterdichte lens vormt en tegen een stootje kan. De fluorescerende, gegraveerde markeringen op de Blackstone reflecteren UV-licht, om zo een gemakkelijke bediening mogelijk te maken in omstandigheden met weinig licht. De Firefly en Blackstone worden respectievelijk geleverd met een soft lens pouch en een hard lens case. Net als bij de Irix 15mm wordt een rear lens cap bijgeleverd.

Bestendig tegen extreme weersomstandigheden

Alle Irix lenzen kunnen worden gebruikt onder de meest extreme weersomstandigheden. Beide versies van 11mm-lens zijn voorzien van een weerbestendige constructie die het interieur tegen stof en vocht beschermt. Dankzij hun interne verzegelingen zijn de lenzen bestand tegen onbedoelde waterspetters. Deze verzegelingen bevinden zit bij de focus-ring en bajonetvatting.

Blikverruimend

Het binnenwerk van de Blackstone en Firefly is gelijk en daarom leveren deze lenzen dezelfde indrukwekkende optische prestaties. Ze leveren een minimale barell vervorming op van 3,13% en bieden een indrukwekkende (diagonale) beeldhoek van 126 graden. De combinatie van deze twee kwaliteiten maakt deze lenzen ideaal voor zowel indoor- als outdoorfotografie, zoals fotojournalistiek, landschaps- en architectuurfotografie. Samengenomen vormt de Irix 11mm f/4 met zijn ingenieuze technologie en vernuftige mogelijkheden (die met name zeer geschikt zijn voor analoge fotografie) perfect materiaal voor zowel professionals en hobbyisten.

Technische specificaties:
Beeldformaat = 35mm ”Full Frame”